Edit Content
Doktor psiholoških nauka

Prof. dr Gordana Nikić je doktor psiholoških nauka, vanredni profesor i predavač na Univerzitetu Singidunum u Beogradu. Doktorirala je i magistrirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu (odsek za razvojnu psihologiju) iz oblasti ljubavi i partnerskih odnosa.

Prevladavanje prokrastinacija i problemi učenja

Srpski centar za RE&KBT u utorak 19.5. u 19h organizuje predavanje i razgovor sa učesnicima na temu:

Prevladavanje prokrastinacija i problemi učenja

Kada ste suočeni sa rokom za završetak nekog projekta, predaju seminarskog rada , polaganja ispita da li se ponašate na sledeći način: otići ću prvo na trening, idem malo da prošetam, još da odigram ovu video igricu, samo da vidim šta ima novo na fb, instagramu, danas mi nije dan, imam neodložan razgovor. itd.
Mnogi ljudi izbegavaju različite situacije i aktivnosti koje procenjuju kao nelagodne, dosadne, naporne.

Prokrastinacija je izbegavanje ili odlaganje važnih zadataka koji se doživljavaju kao
neprijatni ili nepodnošljivi. To je i sabotiranje sopstvenih značajnih ciljeva ili rešavanja
problema.
Različiti modeli prokrastinacije se mogu svesti na sledeće – neizdrž u vezi sa predstojećim zadatkom u
čijoj osnovi je kognitivno uverenje da osoba to u ovom trenutku ne bi mogla da podnese, odloži izvšenje zadatka i time se potkrepljuje svako sledeće izbegavajuće ponašanje.

Pozivamo vas da se uključite u razgovor, da postavljate pitanja psihoterapeutima i razrešite dileme koje vas muče putem linka

https://meet.google.com/fwj-raom-hjr

Sa vama razgovaraju:
Milenko Vlajkov, Institut za kognitivni menadžment u Štutgartu, internacionalni supervizor za RE&KBT racionalno-emotivnu i kognitivno bihejvioralnu terapiju,
Prof.dr Gordana Nikić, RE&KBT psihoterapeut i supervizor
Ksenija Popadić, RE&KBT psihoterapeut i supervizor

Postupak ulaska na predavanje:
Ukucajte link (na guglu, gore na vrhu) https://meet.google.com/fwj-raom-hjr
Unesite svoje ime i prezime. Zatražite ulazak.
Jednostavno sačekajte da se i drugi uključe. Pratite instrukcije. To je sve.
Kada želite da govorite uključite mikrofon (ikonica na sredini).

PoDelite ovaj članak

Kontajtirajte nas i zakažite konsultacije.

Prof. dr Gordana Nikić

Doktor psiholoških nauka

Prof. dr Gordana Nikić je doktor psiholoških nauka i predavač na Univerzitetu Singidunum u Beogradu. Osnivač je i predsednik Srpskog centra za RE&CBT. Doktorirala je i magistrirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu (odsek za razvojnu psihologiju) iz oblasti ljubavi i partnerskih odnosa. Sertifikovani je RE&CBT psihoterapeut (Associate Fellow of the AEI) i supervizor (RE&CBT Supervisor) Instituta Albert Ellis iz Njujorka.

Dr Tatjana Perović

Specijalista psihijatrije, psihoterapeut, Magistar medicinskih nauka

Dr Tatjana Perović, specijalista psihijatrije, psihoterapeut, Magistar medicinskih nauka. Zaposlena u Kliničko bolničkom centru “Zvezdara”, Bolnica za psihijatriju, Beograd. Završila je specijalističke studije iz oblasti Psihijatrija na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Magistrirala je iz oblasti Socijalna psihijatrije na Beogradskom univerzitetu. Radi kao Psihoterapeut (REBT). Usavršavala se i u okviru Porodične sistemske terapije i drugih modaliteta.

Dr Daniel Mešković

Doktor medicine, diplomirani psiholog, master kliničke psihologije

Dr Daniel Mešković je doktor medicine, diplomirani psiholog, master kliničke psihologije, doktorant na medicinskom fakultetu. Kao samostalni autor ili koautor, učestvovao je u kreiranju blizu 30 saopštenja na skupovima/konferencijama od javnog značaja, 5 članka u časopisima/monografijama i 6 poglavlja u internacionalnim i nacionalnim monografijama od javnog značaja. Licencirani je RE&KBT psihoterapeut, a takođe je prošao edukacije iz brojnih drugih modaliteta

Ensad Miljković

RE&KBT Supervizor i psihoterapeut

Pored osnovnih master studija psihologije uspješno je završio dodatnu četverogodišnju specijalizaciju u Centru za KBT u Banjoj Luci. Dodatno obrazovanje stiče na Albert Ellis Institutu u New Yorku. U sklopu Instituta uspešno završava primarni nivo tokom 2014 godine, zatim napredni nivo tokom 2016 godine, i konačno 2017 godine stječe najviše zvanje u sklopu Instituta – pridruženi saradnik i internacionalni supervizor za Racionalno Emotivno Kognitivno Bihejvioralnu Terapiju. Tokom edukacija u sklopu Instituta usvajao je znanje od najprestižnijih REBT stručnjaka: R. DiGiuseppe, K. Doyle, S. Johnson, J. McMahon, W. Dryden i mnogih drugih. Trenutno radi kao eksterni RE&KBT Supervizor i pomaže u razvoju budućih psihoterapeuta. Dodatne edukacije u SAD-u i Velikoj Britaniji. Dugi niz godina aktivno radi za UN. Bavi se istraživanjima kao nezavisan istraživać. Trenutno završava Doktorske studije u Rijeci.